dimecres, 1 d’octubre del 2008

Washington DC: falta un mes

Només falta un mes. Trenta dies i estaré volant amb British Airways direcció Washington DC via Londres. Setze persones conformem una expedició de gent de la política i la comunicació per viure en primera persona les eleccions presidencials als Estats Units d'Amèrica.

Em fa una especial il·lusió per diversos motius. En primer lloc per la companyia. El grup és ben divers en tots els sentits, a nivell professional, geogràfic i també ideològic. Molts d'ells són blocaires, com servidor: Albert, Pau, Ferran, Carlos, Bàrbara, Laia, Marc, Guillem... Un grup de gent del que tens moltes coses a aprendre. Caldrà mantenir les orelles ben atentes i absorbir el màxim de coneixements. Com som tots gairebé igual de friquis de la política, la diversió està assegurada. En definitiva, un grup ben parit.

El gran alicient, esclar, són les circumstàncies de l'elecció presidencial. Tenim dos challengers, cosa ben estranya, i a més un d'ells és negre. I segons el que diuen les últimes enquestes, té moltes possibilitats de guanyar. Podrem explicar que hem presenciat en directe la primera elecció d'un president afroamericà?

A més està el factor Obama. Encara no està clar si ha marcat un canvi de paradigma en la relació entre la política i la ciutadania, però el que sí que és cert és que venint de ben lluny està a punt de ser president. Ha fet la primera campanya d'utilització massiva i estratègica de les xarxes socials virtuals com a element mobilitzador i creador d'opinió. I això de per sí ja és sumament interessant.

A part de la jornada electoral tenim una altra activitat molt interessant: la World Conference of the International Association of Political Consultants, que també serà a Washington DC de dijous a diumenge. Allà els protagonistes ens analitzaran la campanya i els factors clau.

S'estan coent altres activitats, com entrevistes i trobades amb gent de la política i la comunicació, visites al Departament d'Estat, la Universitat de Georgetown i qui sap si alguna sorpresa més.

Vaja, un goig de viatge, amb combinació d'objectius professionals amb aficions personals. Serà de ben segur una experiència inoblidable. I, com no, espere narrar-vos-la a través d'eines com el bloc, twitter i el que es puga.

6 comentaris:

Unknown ha dit...

Som-hi!

pau ha dit...

Came on boy!

Anònim ha dit...

Vinga Cento que tu pots!!!!!
ens veiem el dia 18 d'octubre....
http://blocs.mesvilaweb.cat/alosa

Vicent Martínez ha dit...

Xè quines ganes... de viatge i de bodorrio Pex! Això serà gran tiu!

Anònim ha dit...

Yes we can!!!

el tropilla ha dit...

hola xato, acave d arrivar de Siria, potser el pais menys democratic que he vist mai. Quina cara de moniato que te el "president"...