dimecres, 13 de febrer del 2008

L'essència

Obama, imparable. Primers símptomes de derrota al camp Clinton. Canvis en l'stage de campanya.

És complicat parar un fenòmen com el del Sen. Obama. Sempre porta la iniciativa, sempre. Ara mateix és al seu momentum. La campanya de Clinton és mediocre, comparada amb el seu rival. No ens arriben els seus punts forts. No sap contrarrestar els punts forts de l'altre, ni atacar-li els seus punts febles.

El propi discurs d'Obama ja és un atac furibund, sense esmentar-la, a la Sen. Clinton. Canvi, regeneració, esperit col·lectiu. Enfront, la senyora d'un expresident dels noranta. Ofereix experiència, però no transmet emoció, passió. Després de vuit anys de presidència insolent i desastrosa en el camp militar i econòmic, i sobretot amb danys en l'intangible, l'esperit d'Amèrica, ferit, amb un nou Vietnam a l'horitzó. Què ven més? Passió, canvi i refundació o un retorn al que hi havia abans, experiència en la gestió?

Aquesta és l'essència de tot plegat. El fons, que al fi i al cap és més opinable. Però si ens parem a la forma... Illinois goleja a New York, és humiliant.

Yes, we can. Què fas contra aquesta frase?

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Estàs entusiasmat, no? I mentrestant, ni un trist post sobre la precampanya de l'Estat Espanyol.

Dis-nos alguna coseta, no?

Anònim ha dit...

hola cento,

m'he possat a apretar botonets aquesta nit i he trobat el teu blog, del que ni m'havies parlat. Es nota que quan parlem tan sols ho fem de dones i de futbol, tots dos camps exitosos en les nostres existències.
Si clinton movilitza a grups de votants dones entre 39-60 anys i obama als negres que creuen en el sistema... qui mobilitzarà a les dones negres de 39-60 anys que creuen en el sistema? Seran suficients per a guanyar als republicans en els estats on en juguen les eleccions?
:-)

pd. mentres no ens pase lo del dia de bush i gore que varem esperar fins les 6 del mati per a no saber qui guanyà...

Vicent Martínez ha dit...

Home tropilla! Benvingut al bloggisme. De fet, les coses no estan clares, i les dones negres de 39-60 anys no decideixen el vot als swing states, que jo sàpiga. En canvi, Clinton té més tirada als grans estats i Obama als altres, excepció d'Illinois. Tot i que les distincions no estan massa clares i la cosa està mlt igualada.

Potser hauríem de començar a pensar en qui pot guanyar a McCain, i això no està massa clar.

Àlia, t'ho promet, el cap de setmana postege sobre les legislatives espanyoles. Avui amb el CIS m'he decidit.